Download e-book for iPad: Beleidsconstructie, coproductie en communicatie by Arend Geul

By Arend Geul

Overheden, bedrijven, instellingen en organisaties voeren beleid om problemen te overwinnen en doelstellingen te realiseren. In de 21e eeuw op een wat andere manier dan in de voorgaande decennia.
Beleidsconstructie is het maken van professionele beleidsplannen door professionele beleidsadviseurs, zoals beleidsambtenaren bij de overheid of experts verbonden aan adviesbureaus. Het is `sexy werk vanwege de nabijheid tot de beslissers en de grote invloed die males kan uitoefenen. Beleidsconstructie, coproductie en communicatie beschrijft zes methoden die in de praktijk worden gebruikt om tot professionele beleidsplannen te komen:
Japanse methode: het clever kopiëren van ander beleid.
Portugese methode: beleidsconstructie through competitie.
Ingenieursmethode: het ontwikkelen op foundation van wetenschap en expertise.
Romeinse methode: het ontwerpen van cosmetische beleidsoplossingen.
Amerikaanse methode: interactieve beleidsvorming met burgerparticipatie.
Nederlandse methode: beleidsconstructie in overleg met maatschappelijke partners.

Elk hoofdstuk biedt praktijkvoorbeelden, zet de achterliggende theorie uiteen, en geeft een handleiding voor toepassing. Deze derde druk is geheel herzien. Nieuwe ontwikkelingen zijn vermeld, nieuwe literatuur is verwerkt.

Het boek is bestemd voor hbo- en universitaire studenten (onder andere beleidswetenschap, bestuurskunde, politicologie, communicatiekunde en toegepaste sociale en juridische wetenschappen) en voor diegenen die betrokken zijn bij het maken van overheidsbeleid.

Arend Geul (1953) is politicoloog en bestuurskundige. Momenteel is hij lector bestuurskunde aan Avans Hogeschool in s-Hertogenbosch.

De vakpers over de eerste druk van Beleidsconstructie, coproductie en communicatie: `de auteur weet waar hij over schrijft (Openbaar Bestuur), `aansprekend (Comma), `inzichtelijk en aanstekelijk zou in de boekenkast van geen enkele beleidsmaker misstaan (Binnenlands Bestuur).

Show description

Read or Download Beleidsconstructie, coproductie en communicatie (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Seriemoordenaar of meesterfantast? (Dutch Edition) - download pdf or read online

Thomas fast used to be de grootste seriemoordenaar van Zweden. Hij werd veroordeeld voor acht moorden en bekende er nog eens vijfentwintig. Tot journalist Hannes Råstam zich ermee bemoeide. Hij rook onraad, dook in de zaak en kwam tot de onthutsende ontdekking dat Thomas fast de moorden niet op zijn geweten had.

Aan het roer staat het hart (Dutch Edition) by George Harinck PDF

Het is 1905. Minister-president Abraham Kuyper heeft de verkiezingen verloren. De gereformeerde voorman en journalist besluit een reis te maken van - zeker voor die tijd - ongekende proporties. In negen maanden tijd reist hij door zestien landen rondom de Middellandse Zee. Hij doorkruist christelijk Europa, islamitisch Noord-Afrika, en het door het jodendom gestempelde Heilige Land.

Dimitri Lambermont's Online copywriting in 60 minuten (60 minuten serie) (Dutch PDF

Wil je meer betrokkenheid bij je organisatie? Wil je meer tevredenheid over je dienstverlening? Wil je meer vertrouwen van je klanten? start met de teksten op je site. In dit boek krijg je alle handvatten om een heldere en overtuigende on-line tekst te schrijven. on-line copywriter Dimitri Lambermont beschrijft een praktische strategie om snel tot de juiste woorden voor je site te komen.

GENERAAL SS: Nederlandse editie (Sven Hassel Serie over de - download pdf or read online

“EEN INDRUKWEKKENDE STUDIE VAN DE CAMPAGNE VAN LENINGRAD. .. EEN STERK EN MEEDOGENLOOS PORTRET VAN DE NACHTMERRIE VAN DE OORLOG” GLASGOW day-by-day checklist, SCHOTLANDEr heerst een ijzige kou, 38 graden onder nul. Stalingrad iciness 1942-43. Een ijzige wind jaagt over de steppe en blaast de ijssplinters in ons gezicht.

Extra info for Beleidsconstructie, coproductie en communicatie (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Beleidsconstructie, coproductie en communicatie (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition) by Arend Geul


by Joseph
4.0

Rated 4.45 of 5 – based on 35 votes