Oriana Fallaci,Henny Rip's Brief aan een nooit geboren kind (Dutch Edition) PDF

By Oriana Fallaci,Henny Rip

Oriana Fallaci (1929-2006) was once een van de meest gelezen Italiaanse auteurs. Ze schreef meer dan 15 boeken, die in 21 landen werden vertaald. Ze wordt vooral geroemd om haar indrukwekkende roman Een guy en de herontdekte klassieker short aan een nooit geboren kind.

Brief aan een nooit geboren style is de monoloog van een jonge vrouw, alleenstaand en onafhankelijk, die onverwacht zwanger raakt. Ze ziet het moederschap niet als een natuurlijke plicht, maar als een persoonlijke keuze en vraagt zich dus af: wil ik dit variety wel? Wat zet je als vrouw allemaal op het spel als je een variety ter wereld laat komen? Geef je je carrière op? Blijven vriendschappen bestaan? En wat te doen met die goedbedoelde adviezen van de vader van het sort, de feministische vriendin, de conservatieve huisarts en de bejaarde ouders? In deze korte roman stelt Oriana Fallaci het universele vraagstuk van het moederschap aan de orde.

Brief aan een nooit geboren sort werd voor het eerst gepubliceerd in 1975, maar is nog altijd actueel. Het stelt fundamentele vragen over de legitimiteit en acceptatie van een geboorte in een oneerlijke en ongelijke wereld. Dit boek is een prachtig, ingetogen relaas over levenskeuzes, liefde en moederschap.

`Fallacis krachtige moed en de wil geen blad voor de mond te nemen zijn het soort deugden die het helderst stralen in sombere omstandigheden.
The New Yorker

`Fallaci slaagt erin de werkelijkheid in haar verbeelding een plaats te geven, zonder dat daarmee de historische actualiteit verdwijnt.
de Volkskrant

`Niemand kan dit ongeroerd lezen.
Cosmopolitan

`Fallaci ontrafelt eerlijkheid tot op het bot.
The big apple Times

`Met haar gebruikelijke elegantie is Fallaci doorgedrongen tot de psyche, het geweten en het hart van vrouwen om daar de kwellende twijfels over, problemen met en hoop op moederschap te onthullen. Dit sleept de lezer op magische wijze mee.
The New Yorker

`De gestelde vragen zitten werkelijk in ieder van ons _ mannen evengoed als vrouwen.
Los Angeles Times

Show description

Read or Download Brief aan een nooit geboren kind (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Seriemoordenaar of meesterfantast? (Dutch Edition) by Hannes Rastam,Neeltje Wiersma PDF

Thomas speedy was once de grootste seriemoordenaar van Zweden. Hij werd veroordeeld voor acht moorden en bekende er nog eens vijfentwintig. Tot journalist Hannes Råstam zich ermee bemoeide. Hij rook onraad, dook in de zaak en kwam tot de onthutsende ontdekking dat Thomas quickly de moorden niet op zijn geweten had.

George Harinck's Aan het roer staat het hart (Dutch Edition) PDF

Het is 1905. Minister-president Abraham Kuyper heeft de verkiezingen verloren. De gereformeerde voorman en journalist besluit een reis te maken van - zeker voor die tijd - ongekende proporties. In negen maanden tijd reist hij door zestien landen rondom de Middellandse Zee. Hij doorkruist christelijk Europa, islamitisch Noord-Afrika, en het door het jodendom gestempelde Heilige Land.

Dimitri Lambermont's Online copywriting in 60 minuten (60 minuten serie) (Dutch PDF

Wil je meer betrokkenheid bij je organisatie? Wil je meer tevredenheid over je dienstverlening? Wil je meer vertrouwen van je klanten? commence met de teksten op je site. In dit boek krijg je alle handvatten om een heldere en overtuigende on-line tekst te schrijven. on-line copywriter Dimitri Lambermont beschrijft een praktische strategie om snel tot de juiste woorden voor je site te komen.

Sven Hassel's GENERAAL SS: Nederlandse editie (Sven Hassel Serie over de PDF

“EEN INDRUKWEKKENDE STUDIE VAN DE CAMPAGNE VAN LENINGRAD. .. EEN STERK EN MEEDOGENLOOS PORTRET VAN DE NACHTMERRIE VAN DE OORLOG” GLASGOW day-by-day checklist, SCHOTLANDEr heerst een ijzige kou, 38 graden onder nul. Stalingrad wintry weather 1942-43. Een ijzige wind jaagt over de steppe en blaast de ijssplinters in ons gezicht.

Extra info for Brief aan een nooit geboren kind (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Brief aan een nooit geboren kind (Dutch Edition) by Oriana Fallaci,Henny Rip


by Thomas
4.2

Rated 4.53 of 5 – based on 21 votes